jolelekinfo@gmail.com

Budapest: +36 70 555 4057

Kaposvár: +36 70 555 4312

Az alapítványról / Munkatársaink / Cseterki Tamás

< vissza a főoldalra
Cseterki Tamás

pszichológus, mediátor

Bejelentkezés (elsősorban emailen):

Emailen: cseterkitamas.pszichologus@gmail.com
Telefonon: +36 30 499 9053 (hétköznap 9:00 – 18:00 között)

Konzultáció helye: Budapest vagy online

Konzultációs időpontok: péntek: 12:00-19:00

Bemutatkozás:

Legtöbb tapasztalatom fiatal felnőttekkel és felnőttekkel való munkából származik. Az elmúlt években rövid időtartamú, fix fókuszú életvezetési tanácsadás keretén belül támogattam egyetemi hallgatókat, illetve a Nap-Kör Mentálhigiénés Alapítványnál dolgozom pszichológusként, elsősorban személyközpontú szemléletben: itt a folyamat lényege a kapcsolat és, hogy minél inkább képesek legyünk megélni valódi önmagunkat, ezáltal növelve jól-létünket, javítva életminőségünket.

Korábban csoportos és egyéni mediációban (szervezeti és családi közegben) és mentorként (Magyarországon hosszútávú önkéntes szolgálatot teljesítő külföldi fiatalokkal) is szereztem tapasztalatot. A legfontosabb tudás, amelyet előbbi esetében elsajátíthattam a konfliktusok mögött meghúzódó, ki nem fejezett szükségletekre, illetve kommunikációs zavarokra, míg utóbbi esetében a multikulturalitás fontosságára, az idegen közegben zajló élet nehézségeire vonatkozik.

Hatással volt rám, hogy volt szerencsém tanulni és gyakorlatot szerezni autizmus diagnosztikus folyamatban: rengeteg esetben a különböző elakadások, életviteli nehézségek – melyek okát eredetileg máshol keressük – valójában az autizmus spektrumzavar jelenlétével magyarázhatók.

Szintén formált egészségpszichológiai szemléletű tapasztalatom, mely amputáción átesett, diabetessel élő emberekkel való munkából származik. Ennek nyomán rálátást kaptam arra, mennyire fontos időben felismerni egy problémát és erre reagálni, illetve, hogy hogyan lehet fenntartható életet élni egy ilyen rendkívüli állapotban is.

Harmadik éve képződöm csoportanalízisben, ahol az kap hangsúlyt, hogy egyénként és csoportokban egyszerre létezünk, ezek oda-vissza hatnak egymásra, és, mivel ebben a rendszerben éljük mindennapjainkat, így érdemes a kérdéseinket is ebben a kontextusban vizsgálni.

Munkámban leginkább dinamikus, személyközpontú és egzisztenciális megközelítésekre hagyatkozom. Meglátásom szerint akik vagyunk egyénként és a kapcsolatainkban, amivel küzdünk és ami motivál minket, mind azon élmények és dolgok egyedi kombinációjának az eredménye, amit átéltünk, illetve amire hajlamosító tényező van bennünk.

Magyarul és angolul egyaránt dolgozom.

A következő területeken tudok segíteni:
– Önismeret
– Életvezetés
– Szorongás
– Stresszkezelés
– Kapcsolati konfliktusok
– Fiatal felnőttkorral, identitással kapcsolatos kihívások
– Külföldön töltött életszakasz kapcsán felmerülő nehézségek
– Mediáció (családi, párkapcsolati, baráti, illetve szervezeti konfliktusok feldolgozására lehetőség van mediáció keretén belül: ennek során a fókusz többnyire egy adott konfliktuson van. Az előre meghatározott számú ülések során lehetőség nyílik felderíteni és megérteni a konfliktust tápláló mögöttes tartalmakat, kommunikációban rejlő zavarokat)

Munkám során az alábbi képzéseken elsajátított ismeretekre támaszkodom:

Pszichológus diploma:
Pszichológia MA – ELTE PPK
Pszichológia BA – Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár


Egyéb szakmai és módszerspecifikus képzések:

– Képződő általános csoportvezető – Csoportanalitikus és Kiképző Társaság
– Mediáció – Nagy Zsóka (államilag elismert tanúsítvány)
– Mediáció – Indygo Training Kft. (államilag elismert tanúsítvány)
– RED coach – Serendo Life (államilag elismert tanúsítvány)

 

1011 Budapest, Markovits Iván utca 4.
magasföldszint 3., 36-os kapucsengő
Kaposvár
Kövess minket Facebookon!
Bankszámlaszám: 11708001-20563255
jolelekinfo@gmail.com
Budapest +36 70 555 4057
Kaposvár: +36 70 555 4312
Adatkezelési tájékoztató
Süti kezelési szabályzat
Oldaltérkép
Design by Papercat Design

Hírlevélre feliratkozás

X


Tudj meg minél többet munkánkról és saját magadról!

Iratkozz fel hírlevelünkre! Aktuális eseményeink és híreink mellett érdekes és elgondolkodtató történetekkel is gazdagabb lehetsz!